8,9 op basis van 277 beoordelingen
Vragen of advies nodig? Bel 024 675 01 37

Vergoedingen

De ergoo heeft met alle verzekeraars contracten afgesloten. Hierdoor kunnen wij de behandeling rechtstreeks bij de zorgverzekeraar declareren. De basisverzekering vergoedt 10 behandeluren ergotherapie per kalenderjaar. Voor zorg uit de basisverzekering geldt wel het wettelijke verplicht eigen risico. Enkele zorgverzekeringen bieden extra uren in het aanvullend pakket. Raadpleeg hiervoor jouw verzekeringspolis.

Indien je zelf de (verdere) behandeling bekostigt rekent de ergoo de volgende tarieven:

Behandeling Ergotherapie (per kwartier): € 17,94
Toeslag aan huis (eenmalig per afspraak) € 29,34
Intake en onderzoek Ergotherapie na verwijziging (per kwartier): € 17,94
Screening, intake en onderzoek (per kwartier): € 17,94
Niet nagekomen afspraak: € 37,66

Voor diverse diensten als het maken van een spalk of (lenen van) de ergoo hulpmiddelen kunnen kosten in rekening worden gebracht. De behandelaar bespreekt dit uiteraard vooraf met je.

Raadpleeg je polis of neem contact op met de zorgverzekeraar voor de exacte vergoeding van behandelingen en eventuele hulpmiddelen.

Vergoeding paramedische herstelzorg na corona

Paramedische herstelzorg richt zich specifiek op het verminderen van corona klachten. Deze zorg bestaat uit fysiotherapie, oefentherapie, logopedie, diëtetiek en/of ergotherapie. Voor vergoeding van deze paramedische herstelzorg is een verwijzing van een huisarts of medisch specialist nodig. Om voor vergoeding uit het basispakket in aanmerking te komen, moeten de verwijzing en zorg in een bepaald termijn na het ziektestadium worden gegeven. De paramedische behandeling moet binnen 6 maanden na het doormaken van de besmetting starten. Het eerste behandeltermijn voor behandeling ergotherapie is dan 6 maanden voor maximaal 10 uur.

Paramedische herstelzorg verlenging

Wanneer na 6 maanden de corona klachten nog niet over zijn kan iemand in aanmerking komen voor een tweede behandeltermijn. Hiervoor is een verwijzing nodig van de specialist of huisarts. Het tweede behandeltermijn voor behandeling ergotherapie is dan 6 maanden voor maximaal 10 uur.

Daarom kies je voor de ergoo

  • Dé specialist in Nijmegen, Beuningen en Bergharen
  • Altijd binnen 48 uur terecht
  • Onderdeel van de fysioo
8,9
gemiddeld uit
277 beoordelingen
‘‘Snel en professioneel geholpen!’’
Goede hulp en ergotherapeuten die met je meedenken, zodat je zelf ook een tevreden gevoel hebt over de behandeling.
de ergoo is contractant bij