8,9 op basis van 277 beoordelingen
Vragen of advies nodig? Bel 024 675 01 37

Ergotherapie

Bij ergotherapie begeleidt en traint mensen die door ziekte, een ongeval of een (lichamelijke) beperking, moeite hebben met het uitvoeren van allerlei dagelijkse activiteiten. Zo kunnen er problemen zijn met het zelfstandig kunnen wassen, aan- en uitkleden, in- en uit bed komen, verplaatsen buitenshuis en het uitvoeren van werk en/of hobby’s.

Hoe werkt ergotherapie

De ergotherapeut maakt door middel van een vraaggesprek een analyse van uw hulpvraag, wat is er aan de hand en wat kan de ergotherapeut voor u betekenen binnen uw situatie? Daarna stelt u stelt samen met de ergotherapeut persoonlijke doelen op om aan te werken. Afhankelijk van de hulpvraag en de gestelde doelen kan de ergotherapeut jou helpen bij:

– onvoldoende kracht in uw handen om zelf te koken of andere handproblemen
– onzeker lopen waardoor boodschappen doen erg vermoeiend is
– valincidenten binnen- of buitenshuis.
– Moeite met zelfzorg en zelfredzaamheid (wassen, aankleden, steunkousen aantrekken)
– Woning- en/of werkplekaanpassingen
– Revalidatie thuis voortzetten
– Sensorische informatieverwerking bij dementie
– Omgaan in gebruik van hulpmiddelen en training met  scootmobiel, rolstoel of rollator – Omgaan met beperkingen en vermoeidheid/energiemanagement – Begeleiding bij aanvragen van voorzieningen en hulpmiddelen bij de WMO/Zorgverzekeraar – Houdingsmanagement (Zit- en lighoudingsproblematiek)
– Fysieke belasting thuiszorg (advisering bij zware zorgafstemming)

Specialisaties van de ergoo:

  • Valpreventie
  • Houdingsproblematiek bij ouderen
  • Sensorische integratie verwerking

Ervaringen

Twee of drie citaten van ervaringen van cliënten om hulpvraag duidelijk te krijgen.

Mw Janssen (78 jaar) “Dankzij de ergotherapeut kreeg ik goede begeleiding en een hulpmiddel om mijn steunkousen nu zelf aan te trekken. De thuiszorg is niet langer nodig waardoor ik meer vrijheid heb. De ergotherapeut nam voor mij de tijd en bekeek samen met mij de beste hulpmiddelen.”

Dhr. de Vries (68 jaar)
“Na mijn herseninfarct herstelde ik fysiek heel snel maar ik bleef last houden van vermoeidheid. Sommige dagen kon ik heel veel maar de dag daarna had ik nauwelijks energie en moest ik veel rusten. De ergotherapeut heeft mij inzicht gegeven hoe ik mijn energie over de dag verdeel. Hierbij kreeg ik handvatten hoe ik mijn dagen het beste kon indelen. Inmiddels merk ik dat ik meer grip heb op mijn energie en onderneem steeds meer. Ik ben weer actief als vrijwilliger en ga regelmatig weer met vrienden bridgen.”

Mw. Koppelman (82 jaar)
“Nadat ik een paar keer in huis ben gevallen vond mijn dochter het tijd voor actie. Via de huisarts kwamen we bij de ergotherapeut van de ergoo terecht. De ergotherapeut kwam bij mij aan huis en heeft gekeken wat we kunnen doen om het vallen te verminderen. Inmiddels zijn er diverse aanpassingen gedaan in het huis, loop ik met een rollator en ga ik wekelijks mee met een wandelgroepje voor mijn conditie. Deze tips hebben ervoor gezorgd dat ik me in huis veilig voel en dankzij het wandelen met de rollator én het groepje voel ik me zekerder in het lopen. Ik ben sindsdien niet meer gevallen.”

Ergoo's

Wil je meer informatie over ergotherapie?

Daarom kies je voor de ergoo

  • Dé specialist in Nijmegen, Beuningen en Bergharen
  • Altijd binnen 48 uur terecht
  • Onderdeel van de fysioo
8,9
gemiddeld uit
277 beoordelingen
‘‘Snel en professioneel geholpen!’’
Goede hulp en ergotherapeuten die met je meedenken, zodat je zelf ook een tevreden gevoel hebt over de behandeling.
de ergoo is contractant bij