9,2 op basis van 677 beoordelingen
Vragen of advies nodig? Bel 024 675 01 37

Algemene Voorwaarden de ergoo

Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, informeren wij middels deze weg over onze algemene voorwaarden. Hiermee weet je waar je aan toe bent en wat je van de ergoo mag verwachten.

De praktijk
De ergoo  is een jonge en ondernemende organisatie die zorg biedt aan huis in de regio Nijmegen, Beuningen en Bergharen.  Wij behandelen en begeleiden cliënten die problemen ervaren in hun dagelijkse handelingen. Wij richten ons op het zo zelfstandig mogelijk blijven en zo lang mogelijk thuis kunnen wonen.
Eén van onze speerpunten is dat wij nauw samenwerken met onze collega’s van fysiotherapiepraktijk de fysioo, diverse huisartsenpraktijken en thuiszorgteams. Dit zorgt ervoor dat we laagdrempelig contact hebben rondom jouw behandeling en de zorg beter kunnen afstemmen.

Het kan voorkomen dat een afspraak wordt gepland op één van onze praktijken in Nijmegen, Beuningen of Bergharen. In Nijmegen is de ergoo op meerdere locaties te vinden:

Het team
Het team van de ergoo heeft ervaren en specialistische ergotherapeuten die voor u klaarstaan bij diverse soorten hulpvragen. De ergotherapeuten van de ergoo zijn lid van de beroepsvereniging Ergotherapie Nederland en zijn geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Bereikbaarheid

Bij de ergoo behandelen wij alleen op afspraak, zowel in de praktijk als op thuislocatie. Je kunt de praktijk tijdens werkdagen telefonisch bereiken tussen 08.30 – 17.30 uur op telefoonnummer 024- 675 01 37. Voor het inplannen van een intake of afmelden heeft u contact met onze praktijkassistenten/onze backoffice?. Indien je contact wilt met één van de ergotherapeut nemen de praktijkassistenten je boodschap aan. Je wordt dan zo spoedig mogelijk door de ergotherapeut teruggebeld.
Daarnaast zijn wij per e-mail bereikbaar via info@deergoo.nl

Afspraak maken 

Met een verwijsbrief kan de (huis)arts of specialist je doorverwijzen voor ergotherapie. Het is ook mogelijk om zonder verwijsbrief een afspraak te maken met een ergotherapeut (Directe Toegankelijkheid Ergotherapie).  In dat geval wordt er een screening afgenomen om te beoordelen of ergotherapie geschikt is voor jouw hulpvraag. Van deze screening gaat, met jouw goedkeuring, een verslag naar de huisarts.
De ergoo werkt bij voorkeur met een verwijzing.  Een enkele zorgverzekeraar staat DTE niet toe. Raadpleeg hiervoor de polisvoorwaarden van je zorgverzekering.

Voor een eerste afspraak plannen wij 60 minuten. In dit gesprek zullen we je dagelijkse problemen en hulpvraag doornemen. Tijdens dit gesprek is het belangrijk om de verwijsbrief en een geldig identiteitsbewijs (Paspoort, id-kaart of rijbewijs) bij de hand te hebben.

Afspraak afzeggen
Indien je een afspraak wilt afzeggen of verzetten dien je ruim van te voren, minimaal 24 uur, te melden bij de behandelend ergotherapeut of praktijkassistenten. Voor niet tijdig afgezegde afspraken wordt de behandeling (bij jou) in rekening gebracht.

Wanneer je een behandeling hebt afgezegd verwachten we dat je zelf initiatief neemt voor het plannen van een vervolgafspraak.  Neem hiervoor contact op met de behandelend ergotherapeut. Vergoeding/Tarieven De ergoo heeft met alle verzekeraars contracten afgesloten. Hierdoor kunnen wij de behandeling rechtstreeks bij de zorgverzekeraar declareren. De basisverzekering vergoedt 10 behandeluren ergotherapie per kalenderjaar. Voor zorg uit de basisverzekering geldt wel het wettelijke verplicht eigen risico. Enkele zorgverzekeringen bieden extra uren in het aanvullend pakket. Raadpleeg hiervoor uw verzekeringspolis.

Indien je zelf de (verdere) behandeling bekostigt rekent de ergoo de volgende tarieven:

Behandeling Ergotherapie (per kwartier): € 17,94
Toeslag aan huis (eenmalig per afspraak) € 29,34
Intake en onderzoek Ergotherapie na verwijziging (per kwartier): € 17,94
Screening, intake en onderzoek (per kwartier): € 17,94
Niet nagekomen afspraak: € 37,66

Voor diverse diensten als het maken van een spalk of (lenen van) de ergoo hulpmiddelen kunnen kosten in rekening worden gebracht. De behandelaar bespreekt dit uiteraard vooraf met je.

Raadpleeg je polis of neem contact op met de zorgverzekeraar voor de exacte vergoeding van behandelingen en eventuele hulpmiddelen.

Roken
De ergoo vindt een gezonde werkomgeving belangrijk. Op alle behandellocaties mag er daarom niet gerookt worden. Omdat onze ergotherapeuten veel aan huis werken willen we je vragen om vooraf (15 min voor geplande afspraak) en tijdens de afspraak niet te roken.

Aanwezigheid stagiaire:
De praktijk werkt graag mee aan het goed opleiden van aankomende ergotherapeuten. We verzorgen daarom stagebegeleiding. Gedurende het hele jaar kan een stagiair meelopen met onze ergotherapeuten. Mocht je bezwaar hebben tegen de aanwezigheid van een stagiair of nieuwe collega bij je behandeling, dan verzoeken wij je dit aan te geven bij jouw ergotherapeut.

Privacy
Wij van de ergoo vinden het belangrijk dat de privacy van onze cliënten goed wordt geborgd. Dit betekent dat wij voorzichtig met jouw persoonsgegevens omgaan en daarom zijn er een aantal belangrijke punten in het privacy reglement.

  • Behalve de ergotherapeut die de cliënt behandelt, heeft ook een beperkt aantal andere personen toegang tot de gegevens die in de registratie zijn opgenomen. Dit zijn bijvoorbeeld de waarnemers, andere ergotherapeuten in de praktijk, eventuele stagiaires en administratieve krachten. Al deze personen hebben een geheimhoudingsplicht.

  • Jouw gegevens en de onderwerpen die je met de  ergotherapeut bespreekt, zijn ten allen tijde vertrouwelijk en worden niet met derden besproken. Indien de ergotherapeut echter van mening is dat het in jouw belang is dat andere hulpverleners (zoals de huisarts) hiervan op de hoogte zijn, zal zij dit overleggen en vooraf toestemming voor vragen.

  • Persoonlijke gegevens en behandelinformatie worden digitaal in een cliëntendossier opgeslagen overeenkomstig met de Wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Daarom kies je voor de ergoo

  • Dé specialist in Nijmegen, Beuningen, Bergharen, Amerongen en Lienden
  • Altijd binnen 48 uur terecht
  • Onderdeel van de fysioo
9,2
gemiddeld uit
677 beoordelingen
‘Snel en professioneel geholpen!’
Al jaren tevreden klant bij de ergoo. Centrale locatie met goede faciliteiten. Nemen de tijd voor hun klanten en hebben veel kennis en kunde in huis.
de ergoo is contractant bij alle verzekeraars